Zakažite prezentaciju ... Kliknite ovde

ISPOD SE NALAZI ČLANAK IZ OVE GODINE SA SLIČNOM TEMOM A NAŠA EKIPA REDOVNOM POSETOM NAŠIH KLIJNATA JE ZASTALA U JEDAN KAFIĆ DA POPIJE KAFU I DA KAŽEMO DA NISMO USPELI DA UBEDIMO VLASNIKA DA ZA 2880 rsd mesečno putem naših usluga svi koji posete i oni koji rade u istom kafiću imaju bistru i čistu vodu. www.samotaqua.com/reverzna-osmoza

Zrenjanin — Navršeno je tačno 13 godina od kada je rešenjem sanitarnog inspektora upotreba vode iz gradskog vodovoda u Zrenjaninu zabranjena za piće i pripremu hrane.

Zabrana je izdata zbog nedozvoljene količine arsena u vodi.

Arsen u vodi čašama ne škodi. Na pranje čaša, tuširanje, zalivanje bašte svela se sva upotreba vode iz zrenjaninskog vodovoda.

Građani kažu da svi znaju da u njoj ima arsena, da je ne koriste, ali da je oduvek plaćaju kao redovnu iako je u praktično pitanju otpadna voda.

Zbog toga što je voda neispravna, zrenjaninski ugostitelji galonima vode svakodnevno se snabdevaju. Narudžbina – kafa i čaša vode – nije im mila.

„Pošto je kvalitet vode u Zrenjaninu takav kakav je, mi smo prinuđeni da, za razliku od drugih ugostiteljskih objekata prinuđeni, da tu vodu dajemo iz aparata“, kaže Natalija Palinkaš Dacin.

Gostima se ta voda ne naplaćuje.

Problemi sa vodom u Zrenjaninu nisu od juče. Ni od pre nekoliko godina. To vreme meri se decenijama. Od 75. godine, građani su slušali o raznim projektima, fabrikama i prečišćivačima.

Fabrika vode na koju Zrenjaninci čekaju decenijama još nije završena. Nadležni su najpre najavljivali da bi trebalo da bude završena krajem 2016. godine. Građevinski radovi još su u toku, ali nadležni ovoga puta ne žele da preciziraju kada će tačno biti završena.

Pročitajte ostatak teksta na :
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=01&dd=24&nav_category=12&nav_id=1223579