Zakažite prezentaciju ... Kliknite ovde

Preporuka Zavoda za javno zdravlje People walking to get wateru Pirotu da se voda iz gradskog vodovoda u Pirotu od 1. septembra zbog neispravnosti pojedinih uzoraka vode ne koristi za piće važe i dalje, a građani se vodom snabdevaju sa dve cisterne u gradu ili kupuju flaširanu vodu u prodavnicama.

U JP „Vodovod i kanalizacija“ kažu da postoji mogućnost da u toku dana u gradu postave još jednu cisternu za snabdevanje građana vodom za piće.

Direktor JP „Vodovod i kanalizacija“ Zoran Nikolić izjavio je danas da su rezultate analize vode Zavoda za javno zdravlje iz Pirota od 28. avgusta dobili juče pre 15 sati i da su 6 uzoraka vode neispravna, a 4 su ispravna za piće.

– Nameće se jedno osnovno pitanje. Uzorci su od 28. avgusta, a rezultate analiza smo dobili posle pet dana. U Zavodu su nam rekli da nije bilo moguće uraditi brže. Ostaje nam da se zapitamo koja je svrha analiza kad ih dobijemo sa pet dana zakašnjenja. Danas će uzeti uzorke, u ponedeljak još jedne uzorke i nadam se da ćemo imati pozitivne rezultate. Posle svega moramo i da se zapitamo da li je bilo nekih posledica ako je voda bila neispravna 28. avgusta kada su uzeti uzorci. U Dečjem dispanzeru su nam rekli da ne postoji ni jedan slučaj stomačnih tegoba koje su izazvali bakterije. Ni među odraslom populacijom ne postoji povećane infekcije. Na svu sreću očigledno da neke veće posledice po zdravlje ljudi nisu do sada registrovane – kaže Nikolić.

Građani slušaju preporuke Zavoda za javno zdravlje i vodu za piće toče sa cisterni.

– Natočio sam nekoliko balona vode za piće. Ne znamo do kada će ova preporuka da važi – kaže Dragan Veselinović.

POGLEDAJTE OSTATAK ČLANKA NA LINKU ISPOD:

http://www.blic.rs/vesti/srbija/zavod-za-javno-zdravlje-u-pirotu-voda-iz-gradskog-vodovoda-nije-za-pice/8nyxqwl