Zakažite prezentaciju ... Kliknite ovde

U Nemačkoj traje akcija „Piti na času“ pod pokroviteljstvom industrje vode i udruženja potrošača koja ima za cilj da promeni navike učitelja i učenika i omogući dugoročno bolju koncentraciju đaka.

Bivša premijerka nemačke pokrajine Šlezevig – Holštajn Hajdi Simonis, a sadašnja prva žena UNICEF-a Nemačke, koja vodi ovu akciju kaže:

– Deca nedovoljno piju na časovima, i što se pre takve pogrešne navike promene, to će i rezultati u učenju biti bolji. Manjak tečnosti u organizmu dovodi do slabosti u koncentraciji i učitelji moraju da se oslobode svojih srednjovekovnih predstava o tome da učenik treba da sluša, a ne da se „igra flašom vode“. Želimo da omogućimo učenicima da nesmetano piju mineralnu vodu ili prirodne sokove na času. Tu industija vode, ali i nastavno osoblje škola mogu puno da pomognu. To što deca u prvo vreme svaki čas trčkaraju do toaleta, već posle par nedelja se vraća u normalu, ali se zato trajno izbegava dehidracija deci i samim tim omogućava bolja koncentracija, a u krajnjoj liniji i uspešnije učenje.

Izvor: http://www.srpskavoda.com